Категорії
Новини

Ламіновані двері: переваги та недоліки

Ламіновані двері міжкімнатні – це дуже популярне інтер’єрне рішення. Їх ставлять у міжкімнатний простір у квартирах, офісах, кафе, ресторанах та приватних будинках. Їхня популярність обумовлена низькою ціною та низкою важливих експлуатаційних переваг. Далі розповімо про всі переваги та недоліки ламінованих конструкцій.

Ламінуюча плівка – це міцне синтетичне покриття, яке захищає матеріал каркасу від вологи, механічної дії та впливу сонячних променів. Існує кілька видів таких плівок: паперові, меламінові, ПВХ та дворомний ламінатин. Паперовий ламінатин не має стійкості до зовнішніх впливів, але має невелику ціну, а ось двері, покриті ПВХ-плівкою та дворомним покриттям – це міцний та надійний варіант за середньою ціною. 

Ціна полотна залежить не тільки від типу зовнішнього оздоблення, але й від якості внутрішнього наповнення. Часто плівку, що ламінує, кріплять до дверей з гофрокартонною сіткою. Такі порожнисті конструкції не дуже добре ізолюють звуки та тепло. Втім, вони мають дуже скромну ціну, тому ідеально підходять для технічних приміщень та комор. А ось цілісні щитові полотна із ДВП та МДФ відмінно ізолюють шум і холод. Їх купують для офісів, квартир та приватних будинків. 

Вартості ламінованих дверей

Позиції ламінованих дверей 

Полотна із синтетичним покриттям мають чимало переваг. Вони можуть скласти конкуренцію навіть шпонованим виробам.

  1. Невелика вага. Ламіновані двері неважко зняти з петель. Порожнє полотно не тисне на міжкімнатне перекриття, що дуже важливо для панельних будинків і квартир з гіпсокартонними перегородками.
  2. Вологостійкість. Плавку, що ламінує, можна мити водою з милом. Втім, цей пункт є актуальним тільки для дверей з покриттям з ПВХ або ламінатину.
  3. Стійкість до механічного та фізичного впливу, у тому числі – точкового. На недорогому сосновому полотні легко залишити вм’ятину, а ось ламінат має підвищену стійкість до тертя, тиску і ударів.

Недоліки ламінату

Синтетичні конструкції бездоганні. Втім, їхня ціна компенсує більшість мінусів.  

  1. Одноманітність. Фактури і забарвлення плівок, що ламінують, досить одноманітні. 
  2. На неякісних дверях плівка може відшаруватися або здутися. Довіряйте лише перевіреним виробникам!
  3. Низька екологічність. Перед покупкою переконайтеся, що у продавця ламінованих дверей міжкімнатних сертифікат, що свідчить про безпеку товару для здоров’я.

Якість ламінованої конструкції залежить від її внутрішнього наповнення, типу зовнішнього покриття та сумлінності виробника. У магазині «Stroydom» представлені тільки надійні та довговічні ламіновані полотна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні записи